På scen

Hösten 2019

På scen

Det röda trädet

För alla som känt sig förlorade, tyngda i själen eller bara lite borta.

Det röda trädet är en visuell och musikalisk scenkonstföreställning baserad på Shaun Tans flerfaldigt prisbelönta och poetiska bok The red tree. En rörande och humoristiskt bångstyrig berättelse om att hitta hem och inte ge upp.
Följ med på vår förunderliga resa där flickan med det röda håret vaknar upp till en morgon där mörkret trycker på axlarna och det regnar i huvudet. Det känns som att inget någonsin kan bli annorlunda, som att allt är förutbestämt. Frågor bubblar upp. Vem är jag? Vilken plats har jag i allt det här? Det är som att guppa runt i en pappersbåt på ett stort hav där märkliga skuggor lurar under ytan och trötta svävande fiskar fördunklar himlen.
Flickan med det röda håret, hon som bor inom oss alla, vinglar sig genom berättelsen. När hon kommer hem och lyfter blicken förstår hon att det hon saknat och önskat sig redan finns – och har funnits där hela tiden.

Spelas för åk 4-5 och vuxna.

Frågor kring pjäsen?

Kontakta:

Malin Byman, auktoriserad dramapedagog
malin.byman@dalateatern.se
Tel. 023-777 621

 

Läs mer om föreställningen

På scen

Pelikanen

Hemligheter, svek, girighet och hat glöder under hemmets välbärgade fasad.

Ett tätt kammarspel med övernaturlig inramning, en psykologisk thriller om bristande tillit och kärlek inom en familj. Hemligheter, svek, girighet och hat glöder under hemmets välbärgade fasad. Familjemedlemmarna driver dolda motiv till sin spets och driver dessutom varandra till vansinne längs vägen.
”Tror du inte vi alla gå i sömnen då? – Jag läser juridik som du vet, rättsförhandlingar. Nåväl, jag läser om stora brottslingar som inte kan förklara hur det gick till… och tyckte de handlade rätt, ända tills de upptäcktes och vaknade! Är det inte en dröm, nog är det en sömn!”

Elever i årskurs 9 och i gymnasiet erbjuds dramapedagogisk förarbete i klassrummet. Syftet är att förbereda eleverna för teaterbesöket genom att väcka nyfikenhet och förståelse för pjäsens innehåll och tematik.

Läs mer om föreställningen

Frågor kring pjäsen? 

Elin Callmer, auktoriserad dramapedagog
elin.callmer@dalateatern.se
Tel. 023-777 622

 

Bokning?

Mats Höjer, producent
mats.hojer@dalateatern.se
Tel. 023-777 611