På scen

Våren 2021

På scen På scen

Flickan, mamman och soporna

”Fröken såg på barnens axlar om de bar på tunga hemligheter. Hon såg på axlarna, in i ögonen och bakom öronen. Axlarna ropar: Jag bär för tungt, hjälp mig!”
Att det finns någon vuxen, en förälder, som vågar och orkar ställa frågor, se och agera – det borde vara en självklarhet i alla barns vardag. Men vad händer när det inte är så? Vem pratar med barnen om det svåra, när orden inte räcker till?

Flickan, mamman och soporna vågar prata om det som faktiskt sker i många barns liv men som många vuxna väjer för. En berättelse om familjehemligheter, psykisk ohälsa, skam, utanförskap och att som barn behöva vara förälder till sin förälder. Om en beroendeställning där barnet betalar priset.

Spelas för åk 3-6 och vuxna.

Frågor kring pjäsen?
Kontakta:

Susanne Trolleberg, dramapedagog
susanne.trolleberg@dalateatern.se
Tel. 023-777 621

Läs mer om föreställningen

Inga känslor är också känslor

Ett musikaliskt och rörelsebaserat scenkonstverk av dansaren och koreografen Iki Gonzalez Magnusson, som undersöker och utmanar vårt lyssnande.

Vem lyssnar vi på och vem är det som berättar? Vad är skillnaden på en historia och en berättelse – och hur vet vi vad som är sant och vad som är falskt. Är en skröna lika viktig som en myt – och är en legend något som hänt på riktigt, eller är det hittepå? Hur speglar berättandet vårt samhälle och samtid? Berättar vi fortfarande samma sagor som berättats i generationer? Fanns det på riktigt en råtta i pizzan? Under 60 minuter kommer Iki och ensemblen att lotsa er genom en värld av lyssnande genom tiderna, med en stark förankring i Dalarna och med tradition kryddat med dans, musik och såklart en hel del ljug. Eller?

Frågor kring pjäsen?
Kontakta:

Susanne Trolleberg, dramapedagog
susanne.trolleberg@dalateatern.se

Läs mer om föreställningen

Obs: Stroboskopljus förekommer i föreställningen. Detta kan medföra risker för personer med epilepsi. Kontakta publikvärden vid frågor.