Inför besöket

Dalateaterns lokaler finns i Falun men vårt uppdrag är att nå ut med våra produktioner i hela Dalarnas län. Ibland spelar vi här på teatern och vår unga publik kommer med buss för att besöka oss. Ibland besöker vi skolorna och spelar i klassrummet, i gymnastiksalen, i aulan, på den lokala teatern eller i kulturhuset.

PRAKTISKA SAKER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU BESÖKER TEATERN

Förbered er på det praktiska genom att gå igenom följande punkter. Alla blir lugnare av att få veta tider och förhållningsregler i förväg. Du ger också eleverna större chans att få ”lyckas” om du förbereder dem innan.

 1. Vilken tid börjar föreställningen?
  Kom i god tid så ni hinner hänga av er ytterkläder, gå på toaletten och landa lite innan ni ska gå in till salongen. Det finns ofta saker att titta på i foajén konstverk, fotografier som kanske hör till föreställningen. Ge gärna eleverna en samlingstid som är minst 10 min innan angiven föreställningsstart.
 1. På grund av brandsäkerhet behöver vår publik hänga av sig ytterkläder och stora väskor innan de går in i salongen. Plocka ur dina värdesaker ur fickor och väskor.
 2. Hur lång är föreställningen?
  Ta reda på hur lång tid ni skall vara på teatern, är det två akter med en paus emellan? Hur lång är pausen?
 1. Se till att ha lite tid efter föreställningen så att ni inte behöver känna er stressade. Ni skall hinna hämta jackor, gå på toaletten, eventuellt prata med skådespelarna och teknikerna.
 2. Ta gärna med matsäck att äta vid eventuell paus. Ta med kall mat, sallad eller liknande, då vi ej kan erbjuda uppvärmning av mat. Tänk på att ingen mat eller dryck får förtäras inne i teatersalongen. Den avsedda matplatsen lämnas så som den hittades, d.v.s hel och ren.
 3.  Att fota, filma eller att använda mobilen under föreställningen är strängt förbjudet! De ska vara helt avstängda alternativt på flygplansläge.
  Att plocka upp sin mobil under pågående föreställningen stör inte bara dem som sitter bredvid eller bakom dig i publiken utan framförallt skådespelarna som står på scenen och teknikerna som sköter ljud och ljus, det kan även störa tekniken som används.
 4. Att skratta och reagera på olika sätt på det som händer i föreställningen är helt ok! Vi tycker om att få höra hur vår publik tar emot det vi berättar! Men lämna gärna andra samtal utanför teatersalongen. Skådespelarna kan höra er från scenen.
 5. Ta en extra titt innan ni lämnar teatern så ni inte glömt något!
 6. Gilla oss gärna på sociala medier och ta del av vår verksamhet.

Har ni frågor gällande er bokning till någon föreställning? Ta kontakt med:

Mats Höjer, producent  mats.hojer@dalateatern.se

Har ni frågor gällande samtalshandledningar, för- eller efterarbeten? Ta kontakt med:

Malin Byman, dramapedagog malin.byman@dalateatern.se