Presskonferensen

Presskonferensen är en satir av Harold Pinter över ett samhälle där kulturen kontrolleras och styrs uppifrån. Den korta pjäsen spelas samtidigt på 21 platser i Sverige och är en manifestation över kulturens roll i samhället.

En satirisk kortpjäs av nobelpristagaren Harold Pinter.
Den nytillträdde kulturministern har tidigare varit chef för säkerhetspolisen, men ser inte hur de båda uppgifterna skiljer sig åt – allt handlar ju om att kontrollera människors tankar och känslor.  I denna korta pjäs intervjuas ministern av pressen inför öppen ridå.

Pjäsen kommer att framföras på Falu biblioteket den 10 februari kl 12.00
Presskonferensen är ca 7 minuter lång.
Efteråt blir det paneldebatt om yttrandefrihet och kultur med Ulf Lundén, Dalademokraten och Anders K Gustavsson, Dalarnas Tidningar. Moderator. Elin Callmer

Evenemanget ingår i Folk och Kultur – En mötesplats för offentlig och privat sektor, för media, föreningar, akademin och medborgarna.  Folk och Kultur genomförs för första gången den 7-10 februari 2018, i Eskilstuna.

läs mer på www.presskonferensen.nu

Läs artikeln i Dalarnas Tidningar


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/dalateatern/public_html/wp-content/themes/dalateatern/functions.php on line 279