Teaterbar

Torsdag 6 februari 18:30 på Magasinet, Falun

Ett fåtal platser kvar


Om livets chanser och risker.

Välkommen till en kväll med mat och mingel, föredrag och panelsamtal. Vi tar avstamp i familjetematiken i föreställningen Tennistiden och undersöker vårt förhållningssätt till chanser och risker i livet. Vad fyller vi våra liv med, och varför? Hur ska vi förhålla oss till missade chanser? Vad kan hindra oss från att vara eller bli de vi vill vara? Varför är det så centralt i tennis att ha en bra andraserve..?

Föredrag av Allan Linnér och Lisa Eklöv.

Allan Linnér, fd Radiopsykologen i P1, är individ-, par- och familjeterapeut. Författare, tillsammans med Anders Nyman, till boken Kärlekens koreografi, – du och jag och vi hos psykologen. Den egna boken, Vi slog följe en stund, – möten och minnen från terapirum och radio, utkom 2019.

Lisa Eklöv är rektor  vid Filosofiska, en grundskola i Skarpnäck, Stockholm. Som rektor verkar hon starkt för bildning och filosofiskt förhållningssätt där kulturupplevelse har en given plats i undervisningen. Tidigare var hon gymnasielärare i filosofi och naturkunskap, samt kulturombud och förstelärare med fokus på hur kulturupplevelser och värdegrundsfrågor kan förenas. ”Skolan är en värld av kontraster där olika behov och värden ska rymmas. Stabilitet, trygghet och förutsägbarhet ska samsas med dynamik, variation och fantasi. Hur ska allt balanseras för att erbjuda en lagom utmanande miljö? Ges eleven möjligheter att ta risker? Tränas eleven i konsten att chansa?”

Kvällen rymmer också panelsamtal med Allan Linnér, Lisa Eklöv, dramatiker Dennis Magnusson och regissör Karin Kickan Holmberg och en glimt ur föreställningen Tennistiden.

Fri entré!
Insläpp med förbokad biljett kl 17.45-18.00
Eftersläpp i mån av plats kl 18.00-18.30 samma kväll.

Tennistiden spelas 15 februari – 7 april på Dalateatern och på turné i Dalarna. Läs mer om pjäsen