Teaterbar

Torsdag 16 september kl 18:30–21:00 för en begränsad publik på plats på Dalateatern och samtidigt i direktsändning här på webbplatsen dalateatern.se. Förbokning krävs för live-evenemanget. Ingen förbokning eller inloggning krävs för att se direktsändningen.

Hur mycket kan man veta om en ål eller om en människa – eller om världen själv?

SE DIREKTSÄNDNINGEN
Del 1 HÄR
Del 2 HÄR

Den 25 september är det urpremiär på Dalateatern för Ålevangeliet i dramatisering och regi av Pelle Öhlund, efter Patrik Svenssons prisbelönta och bästsäljande bok.

På Teaterbar vill vi undersöka tematiken kring vetande och övertygelse, hur vi människor tolkar världen och oss själva, hur tiden och ny forskning påverkar hur vi ser på vetenskapshistorien – vad säger det om hur mycket vi egentligen kan veta om världen idag? Hur hanterar vi begränsningarna – vad kan få förbli gåtfullt och vad händer med oss om vi får lösningar eller svar som är svåra att greppa och hantera.

Ur innehållet

Föredrag ”Världen själv” med Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet. Utöver sin forskning har han skrivit fem böcker och den senaste, Världen själv, utkom 2020. Han är även föreläsare och debattör och har medverkat i ett flertal TV- och radioprogram, bland annat är han aktuell som vetenskapsspecialist i frågesportprogrammet Muren i SVT och han vinterpratade i P1 i december 2020.

Samtal om Ålevangeliet som bok och scenkonstföreställning med Patrik Svensson, författare och Pelle Öhlund, dramatiker och regissör.

Panelsamtal kring vetande, gåtor, forskning och föreställningar med Pelle Öhlund, Patrik Svensson, och Ulf Danielsson.

Moderator: Daniel Rylander, teaterchef på Dalateatern

Vi visar en scen ur den kommande föreställningen Ålevangeliet.

Förhandstitt från repetitionerna av verket […It is contained in…] av och med koreograferna och dansarna Joanna Holewa Chrona och Yared Tilahun Cederlund – kompaniet Land before time –, som i sitt verk vill utforska hur vatten påverkar oss emotionellt och hur viktiga vattnets olika kvaliteter är för oss.

Läs mer om vad som gäller för ditt besök med anledning av coronapandemin.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/dalateatern/public_html/wp-content/themes/dalateatern/functions.php on line 279