Studiecirklar

I vår fortsätter vi med studiecirklarna som vi ordnar i samband med våra föreställningar och i samarbete med Studieförbundet Bilda, Studieförbundet Vuxenskolan, ABF Borlänge-Nedansiljan och Folkuniversitetet.

Studiecirklar kring pjäsen Tennistiden

Ett familjedrama med humor och svärta. Pjäsen handlar om relationer, om avstånd och närhet. Om hur svårt det kan vara att faktiskt prata med varandra, trots att man är familj. Om rädslan för att misslyckas och om det svåra valet att lämna eller stanna kvar.

Läs mer om pjäsen

Ladda ner samtalshandledningen

Målsättning
Vi tycker att teater är mer än bara scenupplevelsen. Vi tror att Tennistiden kan sätta i gång spännande samtal om de stora existentiella frågorna som inte har några enkla svar. Till exempel:
Vad är att lyckas? Varför är vi så rädda för att misslyckas och vara ”misslyckade”? Ska man ta chansen om den kommer? Finns det riskfria chanser? Kan man utvecklas utan att ta risker? Har vi möjlighet att välja fritt vad vi ska göra, eller är det ödet som styr? Har man rätt att förverkliga sig själv oavsett hur det påverkar andra? Vad är egentligen en familj? Vad ska vi människor med varandra till? Och – kan man spela tennis ensam?

Målgrupp
Du som är nyfiken på att samtala om ovanstående frågor med andra och du som vill ta chansen att komma i väg på teater och få en fördjupad upplevelse! Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Förutsättningar
Studiecirkeln träffas vid fyra tillfällen där en av träffarna består av att se föreställningen tillsammans.
Att medverka i studiecirkeln är kostnadsfritt, även föreställningen ses gratis av deltagarna. Utöver detta får deltagarna i studiecirkeln möjlighet att köpa biljetter till rabatterat pris till vänner och bekanta.

Första träffen: Läsning av pjäsen och reflekterande samtal.
Andra träffen: Föreläsning och samtal.
Tredje träffen: Föreställningen och träff med ensemblen.
Fjärde träffen: Reflektion kring föreställningen och utvärdering.

Borlänge: 18 feb, 26 feb, 4 mars och 11 mars
Anmälan: ABF, Gunilla gartzy, gunilla.gartzy@abf.se  0243-669 40

Gagnef: 26 feb, 4 mars, 20 mars, 25 mars.
Anmälan: Susanne Behning, susanne.behning@abf.se

Älvdalen: 25 feb, 3 mars, 13 mars och 16 mars
Anmälan: Folkuniversitetet info.falun@folkuniversitetet.se  023-140 90

Rättvik: 27 feb, 12 mars, 19 mars, 26 mars
Anmälan. Carina Olsson, carina.olsson@abf.se 076 103 96 02