Studiecirklar

I höst fortsätter vi med studiecirklarna som vi ordnar i samband med våra föreställningar och i samarbete med Studieförbundet Bilda, Studieförbundet Vuxenskolan, ABF Borlänge-Nedansiljan, NBV och Folkuniversitetet.

Varje pjäs bär på ett innehåll som är värt att prata om. Strindbergs Pelikanen från 1907 är på många sätt en ryslig berättelse om att vara fångad i destruktiva mönster i en familj. Vi kommer läsa pjäsen och prata utifrån frågor som: Vilka motiv har de olika karaktärerna för att agera som de gör? Finns det onda människor eller bara onda handlingar? Vilka normer kring föräldraskap råder i Strindbergs tid och nu? Hur konstrueras medberoende mellan familjemedlemmar? Hur bör samhället agera för att hjälpa familjer i kris? Vilket ansvar har vi som medmänniskor för varandra?

 

Målgrupp

Du som är nyfiken på att få en fördjupning i föreställningens tematik och vill fundera tillsammans med andra kring samhället, människan och familj. Alla är välkomna att delta i cirkel, oavsett tidigare erfarenhet av teater.

 

Första träffen: Läsning av pjäsen och reflekterande samtal.
Andra träffen: Föreläsning och samtal.
Tredje träffen: Föreställningen och träff med ensemblen.
Fjärde träffen: Reflektion kring föreställningen och utvärdering.

 

Träffar i
Rättvik: 14 nov, 21 nov, 28 nov och 5 dec
Anmälan till höstens studiecirklar

Rättvik:  carina.olsson@abf.se    076-103 96 02