Ny teaterchef

Daniel Rylander

Dalateaterns styrelse är glada att kunna välkomna Daniel Rylander som ny chef på Dalateatern.

– Efter en bra rekryteringsprocess kan vi nu konstatera att vi kommer att få ny chef som kan ta vid efter Lisa Hugosons mycket goda arbete på Dalateatern. Daniel har de egenskaper som vi vet behövs för att kunna fortsätta att utveckla Dalateatern och även fortsättningsvis se till att Dalateatern kommer att vara en av de främsta länsteatrarna i Sverige, säger styrelsens ordförande Håkan Frank.

Daniel Rylander kommer närmast från Byteatern Kalmar Länsteater där han verkat som teaterchef och regissör sedan 2013. Daniel är född i Karlstad och är utbildad teaterregissör vid Statens teaterskole i Köpenhamn. Innan han tillträdde som teaterchef har han frilansat som regissör och undervisat på de statliga teaterskolorna i Danmark. Han har därutöver varit konstnärlig ledare på Teater Momentum i Odense.

– Jag anser att länsteatrarna är en mycket viktig färg i den palett som utgör samhällsbygget, där alla medborgare oavsett bostadsort har rätt till konstnärliga upplevelser av hög kvalitet – jag brinner för det demokrati-projekt som länsteatrarna är. Dalateatern har en stolt historia och jag ser fram emot att vara en del av dess framtid. Min ambition är att verka för att skapa en regionalt förankrad teater med global horisont. Genom spets och bredd ska vi få vår publik att känna sig sedd från scenen, säger Daniel Rylander.

Daniel Rylander tar över chefsansvaret på Dalateatern den 1 augusti 2021.

Presskontakt:
Lisa Liljestrand, Kommunikationsansvarig Dalateatern
076-677 36 05
lisa.liljestrand@dalateatern.se