Ny teaterchef

Daniel Rylander är ny teaterchef på Dalateatern

Som ny teaterchef på Dalateatern vill Daniel Rylander ge publiken scenkonstupplevelser att relatera till, med teman som är angelägna för oss här och nu, och där vi kan mötas i både humor och i det som skaver.
– Som länsteater är vi till för vår publik. Alla som bor i regionen ska kunna ta del av Dalateaterns repertoar och kunna upptäcka något som är angeläget för just dem. Min ambition är att verka för att skapa en regionalt förankrad teater med global horisont. Genom spets och bredd ska vi få vår publik att känna sig sedd från scenen, säger Daniel Rylander.
Daniel Rylander kommer närmast från Byteatern Kalmar Länsteater där han verkat som teaterchef och regissör sedan 2013. Daniel är född i Karlstad och är utbildad teaterregissör vid Statens teaterskole i Köpenhamn. Innan han tillträdde som teaterchef i Kalmar har han frilansat som regissör och undervisat på de statliga teaterskolorna i Danmark. Han har därutöver varit konstnärlig ledare på Teater Momentum i Odense.
Daniel Rylander övertog chefsansvaret på Dalateatern den 1 augusti och efterträdde då Lisa Hugoson som varit teaterchef sedan 2013.
– Dalateatern har en stolt historia och jag ser fram emot att vara en del av dess framtid, säger Daniel Rylander.

Lyssna på intervju med Daniel Rylander på P4