Kommande

Dalateatern och Musik i Dalarna presenterar

Cabaret

Willkommen, bienvenue, welcome! Efter succéerna med Spelman på taket, Oliver! och Sweeney Todd kommer ett nytt storslaget samarbete från Dalateatern och Musik i Dalarna. Cabaret kommer att uppföras på Magasinet i Falun hösten 2023 med teaterchef Daniel Rylander som regissör. Josef Rhedin är musikalisk ledare och dirigent, musiken framförs av Dalasinfoniettan.

Cabaret utspelar sig 1930 i Berlin. Tyskland var vid tiden märkt av åratal av ekonomiska problem och den sociala oron var stor. På gatorna bedrevs våldsamma politiska kampanjer både från kommunister och nazister. Samtidigt var Berlin en tummelplats för Europas avantgarde och alternativa livsstilar där drömmar om att få leva ut sitt inre går sida vid sida med våldsamma politiska demonstrationer.

Cabaret bygger på Christopher Isherwoods roman ”Farväl till Berlin” från 1939 och musikalen av Joe Masterhoff, Fred Ebb och John Kander fick sin urpremiär på Broadway 1966. 1972 kom den uppmärksammade filmversionen med Liza Minelli som den drömmande nattklubbssångerskan Sally Bowles.

Cabaret har premiär 23 september 2023 på Magasinet i Falun.