Kommande våren 2019

Sweeney Todd

En ryslig historia om hämnd och hämndens pris.
Den demoniska barberaren på Fleet Street, Sweeney Todd, hade en vacker fru och en underbar liten dotter, men allt togs ifrån honom. Nu har han bara sin salong och sin rakkniv. Hos grannen, pajbagerskan Mrs Lovett, går affärerna dåligt och hon föreslår en grym plan …

Musik och sångtexter
Stephen Sondheim

Manus
Hugh Wheeler

efter bearbetning av
Christopher Bond

Översättning
Calle Norlén

Regi
Patrik Pettersson

Scenografi och kostym
P-A Jonsson

Dirigent
Josef Rhedin

Dalateatern i samarbete med Dalasinfoniettan

Premiär 2 mars på Magasinet i Falun

Biljettsläpp 30 nov

Pelikanen

av August Strindberg
Regi Rikard Lekander

Pelikanen är en av Strindbergs mest spelade kammarspel och en starkt visuell, stämningsfull psykologisk thriller om en familj som förgäves söker varandras kärlek.
Hemligheter, svek, girighet och hat glöder under hemmets välbärgade fasad.
Familjemedlemmarna driver dolda motiv till sin spets och driver dessutom varandra till vansinne längs vägen.
Strindberg har valt en övernaturlig inramning där spöken vakar över dom levande och skapar mardrömslika stämningar som för tankarna till samtida skräckfantaster som Edgar Allan Poe.

Premiär 20 juni i Smedjan, Stjärnsund

 

 

Det röda trädet

Baserad på The red tree av Shaun Tan.
I dramatisering och regi av Pelle Öhlund.

För alla som känt sig förlorade, tyngda i själen eller bara lite borta.

Det röda trädet är en visuell och musikalisk scenkonstföreställning baserad på Shaun Tans flerfaldigt prisbelönta och poetiska bok The red tree. En rörande och humoristiskt bångstyrig berättelse om att hitta hem och inte ge upp.

Följ med på vår förunderliga resa där flickan med det röda håret vaknar upp till en morgon där mörkret trycker på axlarna och det regnar i huvudet. Det känns som att inget någonsin kan bli annorlunda, som att allt är förutbestämt. Frågor bubblar upp. Vem är jag? Vilken plats har jag i allt det här? Det är som att guppa runt i en pappersbåt på ett stort hav där märkliga skuggor lurar under ytan och trötta svävande fiskar fördunklar himlen.

Flickan med det röda håret, (kanske är det du eller jag), vinglar sig genom berättelsen. När hon kommer hem och lyfter blicken förstår hon att drömmar kan slå in.

 

Premiär 25 juni på Fryshuset i Borlänge