Svårast är det med dom värdelösa

En pjäs om längtan och övergivenhet och beroendet av andra.
Cabarénummer med showdansande byråkrater, rullstolsrock till karaeoke och nazistbrevbärare!

Mamma lämnar sin rullstolsburne son Hektor för att gifta sig med en ny kille. Hektor vill hämnas. Det finns bara ett hinder i vägen. Ett funktionshinder. Han får en personlig assistent; Minna, en charmig, hopplös figur. Men det som började som enkel vedergällning kompliceras av en svårare kärlekshistoria.
Med humor och värme vill vi tända empatifacklor i publiken och bredda begreppen längtan och frustration. Om alla fick plats i världen oavsett funktionsbeskaffenhet, skulle tolerans och acceptans underlätta allas våra liv.

Spelas för skolor i Dalarna, årskurs 7 till 9.

Vi spelar 33 föreställningar för skolpublik på Fryshuset i Borlänge, Engelbrektsgatan 36. Efterarbete med dramapedagog i direkt anslutning till föreställningen. Ladda ner pressbilder här

Läs artikeln av Ulf Lundén i Dalademokraten

Ladda ner lärarhandledningen

Jonas Franksson som spelar Hektor i pjäsen intervjuades i P4:
”Det som blir intressant dramatik det handlar ju om att få livet att fungera. … Den fördelen som jag har som rörelsehindrad skådespelare det är att jag inte behöver arbeta nånting på hur min kropp inte ska fungera utan jag kan verkligen lägga krut på hur ska det fungera – och det är den kampen som på något sätt blir dramatiskt intressant.”

Lyssna på hela intervjun . Den börjar 2:01:25 in i programmet

Läs intervjun av Jonas i tidningen ”Assistanskoll