RÖRELSEINTRODUKTION MED KOREOGRAF ÖRJAN ANDERSSON

Örjan Andersson är en av Sveriges mest uppmärksammade koreografer.

Koreografen Örjan Andersson bjuder in dig att tillsammans med honom prova enkla rörelser och uppgifter som dansarna i ’Partita no. 2 -sei solo’ arbetar med. Denna fysiska introduktion är ett enkelt och roligt sätt att få en inblick i vad som har inspirerat koreografen att skapa detta verk.  Du bjuds in till en upptäcktsfärd i dansens värld där du får möjlighet att prova på olika koreografiska metoder och rörelseprinciper som du sedan kommer att känna igen i föreställningen. Kom som du är, gymkläder behövs inte. Du kommer inte att bli svettig och behöva byta kläder efteråt.

Fysiska introduktioner passar alla som är intresserade av att få ett rikare utbyte av att se en dansföreställning. Du behöver inte vara nervös för att det ska vara för avancerat, här kan alla vara med – oavsett fysik och mobilitet. Om du använder rullstol kan du också delta. Varmt välkomna!

12 oktober kl 18.00 – 18.25 innan föreställningen Partita no.2 – Sei solo
Fri entré, begränsat antal deltagare.

 

 

 

 

Örjan Andersson är en av Sveriges mest uppmärksammade koreografer och leder sedan 1996 sitt egna kompani Andersson Dance.  Efter framgångsrika år som dansare på Östgötabaletten och Batsheva Dance Company i Israel, debuterade han som koreograf på 90-talet. Hans första stora beställningsverk för Cullberg och Dansens hus blev en succé och öppnade dörrar internationellt. Efter det har han skapat verk för många av de stora danskompanierna, såsom Cullbergbaletten, Kungliga Operan och Göteborgsoperan. Två uppskattade verk är teveduetten 252 dagar med två gravida ballerinor i huvudrollerna och Goldberg Variations – Patterns for insomnia med musik av Scottish Ensemble.

I internationella sammanhang har Örjan Andersson arbetat med till exempel Nederlands Dans Theatre och Compañía Nacional de Danza i Madrid. På senare år har arbetat i flera gränsöverskridande samarbeten med skådespelare, dansare och musiker både inom ramen för Andersson Dance men också på Dramaten i Stockholm, Folkteatern i Göteborg och Folkoperan i Stockholm.

Andersson Dance har varit ett återkommande inslag på Dansens Hus sedan husets första säsonger. Andersson Dance har under senaste åren turnerat till Storbritannien, Tyskland, Belgien, Norge, USA och Kina med bland annat det hyllade verket “Goldberg Variations – Ternary patterns for insomnia” som gästspelade på Dansens Hus 2015.