Rivers of Färila

Obs: Bussresa till Sandviken

En berättelse inspirerad av koreografen Per Jonssons liv och verk. Vad finns kvar av en människa när den inte längre är här?


När klingar ett eko ut eller när upphör vågorna efter ett kraftigt skalv?

En hyllning till Per Jonsson och alla de som inte längre finns med oss. En hyllning till livet och minnena, till de som djupt påverkat oss och förändrat vår blick och våra liv för alltid. Med inspiration från Per Jonssons liv, hans verk och energifyllda entusiasm för dansen och konsten berättas en historia om lust och förlust. Med nykomponerad musik och koreografi varvas hälsingemystik, parallella tidsdimensioner, fantasi och tro med berättelsen om ett liv och en människa som inte längre finns med oss.

Per växte upp i närheten av Hyttebo, Färila. Hans fiolspelande tog honom till Stockholm, till dansen och koreografin och ett av de största genombrotten i svensk danshistoria. Men bredvid framgångssagan ryms frågor kring identitet, prestation, psykisk ohälsa och omgivningens krav. Till premiären av sitt sista verk, Rivers of Mercury, dyker Per inte upp.

Läs mer om Per Jonsson här

Lyssna på recensionen på Sveriges Radio

"Mattias Brunns "River of Färila" är mycket gripande" /Expressen
...en noggrann, kärleksfullt berättad yttre hågkomst av händelser och egenskaper, eftertänksamma replikskiften om familjens och vänners minnen en människa. /Kulturnytt P1
"Manuset är fantastiskt, scenografin smart och vacker, flera av skådespelarinsatserna fenomenala." /Arbetarbladet
Praktisk information:

Bussavgiften ingår i biljettpriset
Bussen går 14.00 från Dalateatern till Sandvikens Kulturcentrum
och från
Hofors 14.45, Centralgatan 30  (Busstationen)
Torsåker 15.10, Busshållplats Torsåker centrum (Solbergaleden 15)
Storvik 15.25, Busshållplats Centralvägen (mot Sandviken)
Föreställningen börjar kl 16.00
Hemresa 17.40 direkt efter föreställningen