Pelikanen

Hemligheter, svek, girighet och hat glöder under hemmets välbärgade fasad.

Tät och välspelad, den släpper aldrig greppet... Starkt, agressivt och intensivt... Ett maktspel som kan dölja sig i de flesta familjer när man skrapar bort ytan, jag skulle vilja säga att det är dagsaktuellt... Som åskådare är man andlöst fast från första till sista scenen./Yvonne Gröning - Dalademokraten
Både levande och gripande... ”stor teater med små medel där både skådespelare och regissör tar vara på pjäsens kraft” Anders K Gustafsson/Dalarnas Tidningar

Ett tätt kammarspel med övernaturlig inramning, en psykologisk thriller om bristande tillit och kärlek inom en familj. Hemligheter, svek, girighet och hat glöder under hemmets välbärgade fasad. Familjemedlemmarna driver dolda motiv till sin spets och driver dessutom varandra till vansinne längs vägen.

”Tror du inte vi alla gå i sömnen då? – Jag läser juridik som du vet, rättsförhandlingar. Nåväl, jag läser om stora brottslingar som inte kan förklara hur det gick till… och tyckte de handlade rätt, ända tills de upptäcktes och vaknade! Är det inte en dröm, nog är det en sömn!”

Ladda ner pressbilder här

Studiecirklar

Tillsammans med studieförbund i Dalarna arrangerar Dalateatern studiecirklar för vuxna. Cirklarna är för dig som är nyfiken på att fördjupa dig i föreställningens tematik. Som deltagare får man läsa manus, samtala om angelägna frågor och se teater med andra cirkeldeltagare.
I samband med Pelikanen ordnas studiecirklar i Falun, Borlänge, Gagnef, Rättvik och Älvdalen. Läs mer här