Livet kom så plötsligt

”Ordinära människor gillar att fika och ha samlag på kick-off och konferenser”. En föreställning med rapp komik och djupaste allvar om hur det är att leva med en Aspergers syndrom.

Annika är smart och välutbildad. Och hon är bäst på bokföring, att passa tider och att inte prata småprat. Trots det är hennes vardag fylld av konflikter och missuppfattningar, eftersom sociala koder inte är så självklara för henne som för de mer ordinära arbetskollegorna. Och hon har pojkvänner på ett annat sätt än de allra flesta.
Livet kom så plötsligt är en föreställning med rapp komik och djupaste allvar om att leva med autismspektrumtillstånd.

Titta på trailern här

5 av 5 teatermasker! Lyssna på P4s lysande recensionen

Ladda ner lärarhandledningen här

Lyssna på intervjun av Caroline Rendahl i P4

Första akten är tajt som ett par ovanligt tajta tajts. Caroline Rendahls sakliga rätt-upp-och-ner-framställning av Annika klarar av att bära både det dråpliga och det sorgliga… bitvis rapp som en ståuppföreställning. Lisa Hugosons regi är lika mycket ett porträtt av en människa med en diagnos som av ett samhälle som inte begriper hur hon ska hanteras och av det grumliga sociala samspel som vi alla deltar i men sällan reflekterar över…/ Caroline Rendahls vidöppet allvarliga leverans ger valuta för biljettpengar många gånger om.”/Dalarnas Tidningar
”Det här är en viktig pjäs som borde spelas på varenda arbetsplats och diskuteras ordentligt efteråt…/Det är en pjäs med många igenkännande aha – och med brutal humor…/Caroline Rendahl är en skicklig skådespelerska som kan fängsla en publik, hon deklarerar gång på gång att hon helst vill vara i fred och det är hon och ändå är vi med hela tiden…/Det är en föreställning som har en uppgift.” Dala-Demokraten

Teater och mat

Teatersalongen i Falun är förvandlad till en mysig café där du kan sitta och njuta av en läcker delikatess med ett glas vin eller öl, eller ta en fika (köps på plats) medan du väntar på att föreställningen ska börja. Maten kostar 99:- och bokas i samtidigt som dina teaterbiljetter eller senast kl. 16 dagen innan föreställningarna. Serveringen öppnar 45 min före föreställningen.

Obs: Teater och Mat gäller endast föreställningarna i Falun

Studiecirklar

Dalateatern, Studieförbundet Bilda, ABF-Nedansiljan och NBV bjuder in till studiecirkel kring pjäsen. Läs mer

Föreläsningar:

Dalateatern samarbetar med studieförbunden Bilda, ABF Borlänge Nedansiljan och NBV i fördjupningar av pjäsens innehåll. Föreläsningar som fördjupar sig i hur det är att leva med Aspergers och vad kan man göra som arbetsgivare för att lära sig mer och kunna anställa personer med särskilda behov.

12/10  efter föreställningen:  Att leva med Asperger  (Falun) Lisa, Stina & Tove som lever med Aspergers
19/10  efter föreställningen: Att anställa personer mer särskilda behov (Falun) Föreläsare från FINSAM, och Arbetsförmedlingen.
18/11  efter föreställningen:  Att leva med Asperger (Borlänge) Lisa, Stina & Tove som lever med Aspergers