Jekyll vs Hyde

En spännande, atmosfärisk och mörkt poetisk thrillerföreställning.

I en nära framtid råder äntligen lag, ordning och disciplin. Men det viskas om en monstruös gestalt på stadens dimmiga gator. En fruktansvärd, gåtfull individ vid namn Mr Hyde som skapar kaos var han än går. Privatdetektiven Jekyll får i uppdrag att hitta honom, men han inser snart att svaret på gåtan kanske har mer med honom själv att göra än han är bekväm med. Är Mr Hyde en avvikande psykopat som måste bekämpas, eller en oundviklig del av oss alla? Behöver vi rentav vårt inre monster ibland?
En thrillerföreställning för mellanstadiet som vänder och vrider på frågan om människans undertryckta sidor och sociala masker.

Jekyll vs Hyde är en spännande, atmosfärisk och mörkt poetisk berättelse inspirerad av Robert Louis Stevensons skräckklassiker Dr Jekyll och Mr Hyde. Bakom dramatiseringen står Gustav Tegby, en av Sveriges mest uppskattade dramatiker som skrivit ett tjugotal pjäser och som spelats på en mängd olika teatrar både i Sverige och utomlands. Hans romandebut Beröringen hyllades unisont av kritikerna och nominerades till Norrlands litteraturpris och han är också en av författarna bakom radioserierna Marvinter och De dödas röster.

Spelas för mellanstadiet i Dalarna och i Örebro län under våren 2022, med ett fåtal offentliga familjeföreställningar.

Läs dessa fina förhandsreportage om pjäsen:

Dalademokraten Skräckklassiker tar plats på Dalateatern

Dalarnas Tidningar ”Min förhoppning är att det är en upplevelse där man blir helt medryckt och fascinerad”, säger regissör Rikard Lekander.

Jekyll vs Hyde Jekyll vs Hyde
Jekyll vs Hyde Jekyll vs Hyde