JAG GILLAR SIV

NYPREMIÄR 2 SEPTEMBER, Kulturhuset tio14, Falun

Jag gillar Siv är en berättelse fritt efter barnboken "Jag gillar Stig", skriven och illustrerad av 2022 års ALMA-pristagare Eva Lindström.

Jag gillar Siv är en berättelse om vänskap. Om glädjen över att ha en vän och rädslan att mista sin vän. Om att bli bortvald och ensam, om hämnd och återförening, om humorn som förlösande faktor och om att ha roligt tillsammans när man är fler än två.

Är det samma sak för barn som för vuxna, kanske till och med samma sak för tanter?

I denna dramatisering av Eva Lindströms bok Jag gillar Stig från 1998, framför två klassiska musiker och en skådespelare berättelsens budskap med lekfullhet och allvar till tonerna av det klassiska stycket Passacaglia av Händel/Halvorsen. Kanske blir detta första mötet med klassisk musik och teater för vår unga publik, från fyra år och uppåt.

Jag gillar Siv bjuder in till möten över generationsgränserna. Se den gärna med ditt eller någon annans barn, barnbarn eller tillsammans med en god vän.

Praktiskt information

Jag gillar Siv spelas i Falun och på turné i Dalarna under hösten.

Nypremiär lördag 2 sep kl.11.00 och 13.00, Kulturhuset Tio14 i Falun under Granny Goes Street. Biljetterna är gratis och hämtas kl. 10.30 och kl. 12.30 vid Dalateaterns personalentré. Begränsat antal, kom i tid!

Spelas också 8 oktober kl. 14.00 på Österby bygdegård i Stjärnsund. Biljetter säljes i kiosken i Stjärnsund samt i dörren.

Spelas även 12 oktober 17.00 i Vikarbyns bystuga. Biljetter: 20 kr, bokas via SMS till Lotta 070-366 45 93 eller Kristina 070-217 28 98.

I samband med föreställningen sker ett dramapedagogiskt arbete.
Längd: 50 min inklusive dramapedagogiskt arbete.