I SJÄLVA VERKET

med Björn Säfsten

En självbiografisk och populärvetenskaplig resa i dansen.

Varifrån kommer rörelserna i den samtida dansen, hur kan de tolkas och finns det ett rätt sätt att förstå dans? Det är några av de frågor som prisbelönade koreografen och dansaren Björn Säfsten har fått genom åren. För att svara på dessa och andra funderingar skapade Säfsten tillsammans med Anja Arnquist föreställningen I själva verket.

Under åren har Björn Säfsten utvecklat ett flertal format för samtal, workshops och föreläsningar för att på ett enkelt sätt prata om något så komplicerat som ett helt konstfält och dess historia.

I själva verket är en engagerande mix av en spännande dansföreställning och en entusiasmerande föreläsning där Säfsten, utifrån sitt konstnärskap och sin långa erfarenhet, tar itu med dansbegreppet på ett inspirerande och inkluderande vis.

Björn Säfsten är baserad i Stockholm. I sitt arbete intresserar han sig för att undersöka förändring utifrån gester, röster och i allt högre grad även text och sång som praktiker. I hans koreografiska arbete fokuserar han på misslyckande, humor och rörelsens detaljer.

 

”Charmig guidning i dansens möjligheter”/SvD Läs recensionen här