Glappet i huvudet på vemsomhelst

Fredag 4 oktober kl 12.00

Om idiotin med intelligens ... inkl. svaret på allt.

Är det för att vi är puckon som vi inte kan lösa våra problem? Nej, allt är hjärnans fel. Den pågår på automatik och vi gör varken så kallade fria val eller fattar genomtänkta beslut, hur intelligenta vi än tror oss vara. Inte ens det vi ser kan vi lita på. Det vi ser är inte nödvändigtvis det som är. Det har forskarna bevisat. Hjärnan gör som hjärnan gör, det är tydligen inte personligt. Men kan vi lära oss att tänka bättre och se klarare? Vi kunde lära oss knyta skorna. Det var väl inte helt enkelt och det krävde ju lite träning, men vi klarade det. Allihop klarade vi det. Vi måste nog bara veta vad det är vi ska träna på. Det är det du får reda på här.

En föreställning som inviger dig i de djupaste hemligheterna bakom de rysligaste konsekvenserna.

Ur pjäsen: ”Vi vet nu att vi inte har en aning om att vi inte har en aning om vad vi inte ser och vad vi inte vet, och med det sagt, kan man ju bara anta att en generellt ödmjuk inställning till det mesta är att föredra, eftersom det verkar minst sagt ovisst var och när medvetenheten om de här grava kunskapsluckorna skulle kunna tänkas börja vakna. Vi kan alltså grovt räknat, med största säkerhet, korrekt benämna oss själva som idioter”.

Publikröster: ”Det var så vansinnigt tänkvärt. Jag måste hem och tänka.”
”En intelligent o rolig föreställning!! Underbart!”
”Jag blev så berörd. Det var så skarpt och renande på något sätt.”
”Så bra detta var!! Det har gått en vecka och jag tänker fortfarande på det, det är märkligt, jag brukar inte tycka om teater.”