Försvinnandet

Vårens succéföreställning är nu på sverigeturné i samarbete med Riksteatern.

Här kan du se hela turnén

Försvinnandet är ett familjedrama om vad som händer när Alzheimers sjukdom drabbar en i familjen, och när tillvaron inte längre är som den en gång var.

Pjäsen skildrar en kvinna med begynnande demens, sett ur hennes perspektiv. Som publik upplever vi samma gradvisa förvirring som huvudpersonen själv.

Pjäsen är trots sitt allvarliga ämne full av humor och ljusa stunder. Kan det förlorade minnet innebära en frihet och möjlighet att återfå sitt ”verkliga jag”, sitt liv utan alla begränsningar och sorger som livet för med sig?

Handling:
Ellen är frisk som en nötkärna, hon måste t o m visa leg. när hon ber om pensionärsrabatt, tro det eller ej! Och minns gör hon jättebra, doften av hennes pappas rakvatten sitter fortfarande i näsborrarna. Gunnar, hennes man, har blivit så rastlös och orolig sedan han gick i pension, men varför kallar han sig Tony? Och varför pratar familjen så konstigt? Kanske ligger det något i vad den där gladlynte doktorn påstår, att det är först nu när minnena av alla besvikelser och misslyckanden försvinner som den riktiga Ellen kan stiga fram, den levnadsglada och njutningsfulla, hon som lever helt i nuet.

Lysande recensioner!

Dalademokraten: ”Ett mycket gripande stycke teaterkonst”. Läs hela recensionen

Dalarnas tidningar: Rävar vad bra! Läs hela recensionen här

Radio Dalarna: Fem teaterstolar!!!
Ca
10 minuter in i programmet.

Reportage

”Teater med Alzheimer i fokus”
SVT Dalarnas reportage kan du se här 

Dalademokraten 3 februari
”Demenssjuk kvinna sätts i centrum i ny pjäs”
läs hela reportaget här

Maria Selbing  intervjuas på P4:
Så laddar Dalateaterns Maria Selbing upp innan föreställning

Dalateaterns egna trailers

Titta på trailern

Titta på trailer nr 2

Pressbilder

Ladda ner pressbilder

 

 


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/dalateatern/public_html/wp-content/themes/dalateatern/functions.php on line 279