Flickan, mamman och soporna

Offentlig premiär 7 november, Blackboxen, Engelbreksgatan 36, Borlänge

En berättelse om familjehemligheter, psykisk ohälsa, skam, utanförskap och att som barn behöva vara förälder till sin förälder.

”Ibland tänker jag så här: Att i ett helt vanligt gulrappat hus på en lugn gata, så har en Främmande Makt slagit sig ner. En, nej Två Demoner.” /Flickan

Ti är en helt vanlig flicka. Det är viktigt att alla tror att hon är en helt vanlig flicka – för att ingen ska förstå att hon inte har en helt vanlig mamma. Ti vet att mamma måste leta efter saker, samla, ta hem och sortera allt hon hittar. För det har herr Polter och herr Geist bestämt. Ti är orolig för att någon ska få reda på hennes hemlighet. Samtidigt längtar hon efter att någon ska se. Kanske ser fröken, grannen, eller pappan hon aldrig träffat och inte känner. Om det blir för svårt med mamma och alla soporna, kommer någon att komma och rädda henne då? Får man önska sig en annan mamma? Fast man älskar den man har.

Att det finns någon vuxen, en förälder, som vågar och orkar ställa frågor, se och agera – det borde vara en självklarhet i alla barns vardag. Men vad händer när det inte är så? Vem pratar med barnen om det svåra, när orden inte räcker till? Flickan, mamman och soporna vågar prata om det som faktiskt sker i många barns liv men som många vuxna väjer för.
En berättelse om familjehemligheter, psykisk ohälsa, skam, utanförskap och att som barn behöva vara förälder till sin förälder. Om en beroendeställning där barnet betalar priset.

Vi erbjuder kompetensutveckling för din arbetsplats! Föreställning, fördjupande föreläsning och workshop med dramapedagog ingår.

Spelplan under bearbetning.