Det röda trädet

Spelas nu för åk 4-5 i Dalarna

För alla som känt sig förlorade, tyngda i själen eller bara lite borta.

Effektfull och visuellt spektakulär... Framför allt är ”Det röda trädet” väldigt vacker – ljud, ljus, dekor och skådespelare samverkar perfekt. Ett allkonstverk helt enkelt. Anders K Gustafsson/Dalarnas Tidningar
Den här föreställningen är cool. … fräscht, modernt och bra. Snyggt!.. Jag blev berörd. Det var spännande. 4 av 5 teatermasker. Caroline Edman/P4

Det röda trädet är en visuell och musikalisk scenkonstföreställning baserad på Shaun Tans flerfaldigt prisbelönta och poetiska bok The red tree. En rörande och humoristiskt bångstyrig berättelse om att hitta hem och inte ge upp.
Följ med på vår förunderliga resa där flickan med det röda håret vaknar upp till en morgon där mörkret trycker på axlarna och det regnar i huvudet. Det känns som att inget någonsin kan bli annorlunda, som att allt är förutbestämt. Frågor bubblar upp. Vem är jag? Vilken plats har jag i allt det här? Det är som att guppa runt i en pappersbåt på ett stort hav där märkliga skuggor lurar under ytan och trötta svävande fiskar fördunklar himlen.
Flickan med det röda håret, hon som bor inom oss alla, vinglar sig genom berättelsen. När hon kommer hem och lyfter blicken förstår hon att det hon saknat och önskat sig redan finns – och har funnits där hela tiden.

Ladda ner pressbilder här