Text och musik, för valfritt medium

En unik artist, en sällsam hybrid av humor, teater, musik och poetiskt berättande.

Kalle Haglunds nya föreställning är en blandning av nya och gamla textbaserade skapelser, vilket medför vissa svårigheter att hitta en så kallad röd tråd. Så av marknadsekonomiska skäl bör tilläggas att texterna bär på det övergripande temat: Men av alltför mycket tvivel blir man i dum i huvudet.

 

I Kalle Haglunds värld samsas ett humoristiskt vemod med en analyserande filosofi. När han väver ihop vardagliga betraktelser med stora livsfrågor bjuder han in publiken till sin alldeles egna plats i den svenska humortraditionen. Genom att ta sina berättelser bortom ironi fördjupar han bilden av den moderna människan och det samhälle vi lever i. Med till synes enkla medel och en enorm scennärvaro lyckas han beröra såväl en caféscen som en hel teatersalong. Resultatet är en befriande poetisk och humoristisk upplevelse, såväl som en insikt i berättelsekonstens betydelse för svensk komik. Med vemod, charm, eftertänksam och underfundig humor har Kalle Haglund blivit en mycket hyllad artist.

"Kalle Haglund är lätt att älska.”…”Han är ett slags geni.”…”en lära om hur man med ytterst små och vardagliga medel fångar en storartad, närmast metafysisk humor.” SvD