Dansresidens med Kristina Hanses

Dansaren Kristina Hanses från Rättvik utsågs våren 2021 till Dalateaterns stipendiat och är nu tillbaka på teatern i residens med publik visning torsdag 10 februari. Under residenset arbetar Kristina fram en kommande dansföreställning med arbetstitel New Self under handledning av koreograf Lidia Wos.

– Jag har utvecklat ett solo i residens på Dalateatern. Arbetet påbörjades under våren 2021 och nu tar jag det vidare mot färdig föreställning. I mitt solo iscensätter jag musiken som jag skrivit till min EP New Self. Jag vill göra en föreställning för unga vuxna, både för en dans och en musikpublik – en poetisk upplevelse.

Kristina Hanses har utbildat sig inom och arbetat med dans under de senaste tjugo åren. Alltsedan gymnasieutbildningen med inriktning dans på Haraldsbogymnasiet i Falun till slututbildningen till dansare 2006–2010 vid Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, MTD (Modern Theatre Dance).

Hon har därefter dansat med bland annat kompaniet Danshuis Station Zuid i Tilburg, Holland och med koreografer som Tabea Martin, Itamar Zerrussi Zahar och Aloun Marchal.

 

 

 

 

 


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/dalateatern/public_html/wp-content/themes/dalateatern/functions.php on line 279