DANIELLA ERIKSSON

Daniella Eriksson skapar en ny föreställning på Dalateatern. Öppen visning 23 mars

En förförisk lek med publikens intuitiva tolkning och förväntan. 

Daniella kommer att fördjupa sitt arbete med en publiks intuitiva tolkning. En slags lek med förväntningar.

Skapandet är en fortsättning på tematiken i solot Ranunculus där Daniella själv dansade.

Nu koreograferar Daniella för två dansare på scen.

” Tänk att du fattar tag i ett tomt mjölkpaket i tron om att det är fullt och nästan kastar upp det i taket. Antagandet om paketets vikt har förberett kroppen på en viss kraftansträngning. Vi skapar dagligen tankar och åsikter som gör att handlar på ett visst sätt. Hur ofta stämmer det? ”

Daniella kommer att skapa ett dansant verk med starka kontraster, skiftningar, uttryck och oförutsägbara förvandlingar.

Tillsammans med dansaren Tom Brand experimenterar Daniella med hur de kan förändra och expandera gester, ting, rörelser och handlingars betydelser.

Likt hur den tomma mjölkförpackningen förvånar oss  ska föreställningen  få publiken att ideligen fråga sig vad som pågår. Det kanske inte är det publiken tror!

​​Daniella Eriksson är uppvuxen i Falun och frilansar som dansare och koreograf, nu med bas i Köpenhamn. Hon är utbildad vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm (BA) och Den Danske Scenekunstskole i Köpenhamn (MFA). Sedan 2016 har hon turnerat egna verk till teatrar och festivaler runt om i Europa och arbetat som dansare i verk av koreografer så som Björn Säfsten, Lea Moro, Wilhelm Groener och Rosalind Crisp.

 

​​Öppen visning 23 mars kl 18.00

Boka din fribiljett här