Dålig stämning

Dalfolkets sanna berättelser om vuxenmobbning

När chefen hittar något Erik gjort fel säger hon det högt så att alla hör… Kollegorna tystnar när Stina kommer in i lunchrummet… När Linda ska berätta något för sina kollegor lyssnar de inte. Och chefen säger att lite måste man väl ändå tåla. Det var säkert bara på skämt.

Den sorgliga sanningen är att 700 000 svenskar varje kväll går till sängs med ont i magen, ångest och sömnsvårigheter inför morgondagen. Tvätteriarbetare, specialpedagoger, badhuspersonal, handläggare… Orsaken kallas vuxenmobbning.

Människan är människans varg sägs det. Vi är ett blodtörstigt släkte. Vittrar vi svaghet i vår omgivning hugger vi till.  Det verkar som vi alltid måste ha nån att trycka ned. För dom runtomkring finns bara två alternativ; delta eller ta avstånd. Matar du också vargen?

Dålig stämning bygger på intervjuer med människor i Dalarna och deras upplevelser av vuxenmobbning.

Titta på trailern här

Lyssna på radioinslaget i P4

Läs artikeln i Dalarnas Tidningar

Läs recensionen i Dalarnas tidningar: ”Dålig Stämning är angelägen, viktig – och bra teater”

och i Dalademokraten: ”Lyckad pjäs om mobbning”

Lyssna på  recensionen i P4 Dalarna: 4 av fem teatermasker

 

”Mobbning och kommunikation”

Vissa föreställningar avslutas med ett eftersamtal. Föreläsare är
Bengt Pontén och Marie Moström Åberg. Högskolan Dalarna. Moderator: Ann-Louise Rönestål-Ek
14 februari Falun
21 februari, Falun, inställd pga sjukdom
13 mars Borlänge,
7 april Kvarnsveden

Titta på samtalet här

Studiecirklar i Dalarna

Studiecirklar i ämnet vuxenmobbning kommer att arrangeras i Falun (Bilda), Smedjebacken (ABF), Säter (NBV), Borlänge (ABF), Åsgarn (Vuxenskolan), Vansbro (Vuxenskolan), Leksand (ABF) och Älvdalen (Folkuniversitetet). Cirkeln görs i samarbete med Dalateatern och innehåller bl a att se pjäsen. Är du intresserad att gå med och få en fördjupning i temat, vänd dig till respektive studieförbund.

Ladda ner samtalshandledningen här

Teater och mat

Teatersalongen i Falun är förvandlad till en mysig café där du kan sitta och njuta av en läcker delikatess med ett glas vin eller öl, eller ta en fika (köps på plats) medan du väntar på att föreställningen ska börja. Maten kostar 99:- och bokas  samtidigt som dina teaterbiljetter eller senast kl. 16 dagen innan föreställningarna. Serveringen öppnar 45 min före föreställningen.

Obs: Teater och Mat gäller endast föreställningarna i Falun