Dalateaterns goes folk

En hel dag i korsbefruktande folkkulturers tecken. Vilka är bärare av kultur, konst och traditioner? Under 3 år har Dalateatern och Folkmusikens Hus drivit projektet "Dalateatern goes folk". Syftet har varit att utveckla de konstnärliga uttrycken i folkdans, musik och teater, samt att "krocka" folkkulturer med populär- och konstkulturella uttryck.
Nu är det dags för final! Spännande program, fina utställningar och workshops med bl a en föreläsning med Alexandra Pascalidou, en dansföreställning, barnteater etc ...

Långt bort i skogen

En audiovisuell folkmusik-föreställning.
Hur såg vardagen ut för fabodkullan, hur lockade hon på djuren eller kokade messmör? Vallvisor blandas med svängiga låtar. Musiken live-loopas och integreras med publiken som både får dansa fäboddisco och vara med och spela in ett ljudlandskap.

Dalateatern, lördag 21 april 11.00 – 11.45
barnteaterlördag ( barn 5-10 år)

101 hattar att sparka ner innan jag dör – Kultursoppa

En dansföreställning som utforskar folkdansens, liksom folkmusikens möjligheter till ett gränsöverskridande mot modern danskonst och musik.
Om en kvinnas relation till sig själv och omvärlden. Vem är hon? Älskarinna, barn, offer, häxa, martyr, moder, krigare, gråterska, karriärist, hallingdansare … ?

Dalateatern, lördag 21 april 12.10-13.00 (Kultursoppa)

Rhythm & slöjd

Berättelser och slöjdhistorier med trä, svett och spånor. Till musik av Chemical Brothers, Arvo Pärt och egen komponerad musik genomför Jögge Sundqvist en föreställning med bilder av gammal inspirerande slöjd. Här ryms tankar och historier om krokiga björkar, hans fars hästtäljning och om mustig folkkonst.

Dalateatern, lördag 21 april 14.00 – 14.45

 

Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou föreläser om mångfald, kultur och svenskhet.
Hon är journalist och en välkänd mediepersonlighet, moderator, konferencier och föreläsare. Hon brinner för jämlikhet och mänskliga rättigheter och är författare till flera kritikerrosade och prisbelönta böcker.

Kulturhuset tio14, Stora scenen lördag 21 april kl 15-16