Checking out

DANCE MOV(I)ES
24 FEBRUARI FALUN - INSTÄLLT – mer info kommer
17 MARS SÄTER - INSTÄLLT – mer info kommer

"You can check out at anytime, but you can never leave."
Checking Out är en omarbetning av Charlotta Öfverholms starkt visuella verk, Prosthesis, till dansfilm, featuring elva utomordentliga dansare, skådisar och musiker.

En surrealistisk deckare placerad i ett hotell där gästernas personliga tyngder gör de misstänkta för ett brott som undersöks av en detektiv, som egentligen söker meningen med livet. Han speglar sig i alla hotellgästers och anställdas problem och beteenden och finner delar av sig själv hos var och en. Överallt finns väsen, som betraktar och suckar. De har krafter som gör att slutet inte blir vad som förväntas. Med ett språk som korsar konstnärliga gränser med snabba kast mellan humor och mörker, dans, text och levande musik. Extra laddat då slutscenen är inspelad på Mekens konsthall i smedjebacken – en rå miljö som gjord för spänning.

Verket och filmen är en del av Charlotta Öfverholms projekt Age on Stage som ingår i EU-projektet Dance On, Pass On som syftar till att ifrågasätta och förändra normer kring ålder inom dansvärlden. Nio dansinstitutioner från åtta länder möts i projektet.

Samtal med Charlotta Öfverholm och Annelie Gardell om hennes konstnärskap.

Dalateaterns nya satsning Dance Mov(i)es är en serie med filmer skapade av koreografer. Fyra onsdagskvällar  (24 feb–24 mars) har du chansen att njuta av film med dans.
Vi bjuder på en blandning av internationella och svenska filmer som ger en inblick i den samtida dansen. Jag ser fram emot att tillsammans med er som publik höra kreatörerna berätta mer i ett öppet samtal.
Varmt välkomna!
Annelie Gardell, verksamhetsutvecklare dans, Dalateatern.

Se alla Dance Movies här