CABARET

PREMIÄR 23 SEPTEMBER 2023, Magasinet i Falun

Willkommen, bienvenue, welcome! Efter succéerna med Spelman på taket, Oliver! och Sweeney Todd kommer ett nytt storslaget samarbete från Dalateatern och Musik i Dalarna. Cabaret spelas på Magasinet i Falun hösten 2023 med teaterchef Daniel Rylander som regissör. Josef Rhedin är musikalisk ledare och dirigent, musiken framförs av Dalasinfoniettan.

–Att få regissera Cabaret är en dröm. Under hela min uppväxt har den här fantastiska musiken spelats i mitt hem och att genom samarbetet med Musik i Dalarna kunna iscensätta detta med full orkester är en unik möjlighet, säger Daniel Rylander, teaterchef på Dalateatern.

Ensemblen består av 13 musikalartister och skådespelare från Dalateaterns ensemble och dessutom kör och statister. Cabaret har premiär 23 september 2023 på Magasinet i Falun och spelas till 21 oktober 2023.

I denna klassiska musikal med både underhållning och mörka stråk möter vi Cliff som kommer till Berlin på nyårsafton 1929. Han kommer för att råda bot på sin skrivkramp men istället för att skriva en roman blir han oskiljaktig vän med nattklubbssångerskan Sally Bowles. Tillsammans kastar de sig ut i Berlins vilda nattliv, ett nattliv som står i bjärt kontrast till de våldsamma politiska strömningar som snart blir omöjliga att ducka för. Till sist behöver de ställa sig frågan; ska vi stanna eller ska vi säga farväl till Berlin.

Praktisk information:

Föreställningen är ca 3 timmar, inklusive paus. I pausen finns fika att köpa på plats.

Bussar

Vi bjuder på bussresa till föreställningen söndagen 1 oktober kl. 15.00. Du bokar gratis bussbiljett samtidigt med teaterbiljetten. Bokningsstopp är när bussarna är fulla.

    • Buss Älvdalen/Mora/Rättvik/Leksand (Erikssons Buss)
    • Buss Smedjebacken/Ludvika/Borlänge (Hedmans Buss)
    • Buss Avesta/Hedemora/Säter (Hedmans Buss) INSTÄLLD!
    • Buss Malung /Vansbro/Mockfjärd/Djurås (Hedmans Buss)

    Du hittar allt om biljetter och hur du kan skapa en helhetsupplevelse på Cabarets hemsida.