Andra sidan

Fåtal föreställningar spelas för publik i juni!

Repetitioner, produktion och planering har löpande fått anpassats till rådande omständigheter med anledning av coronaviruset/covid-19, men arbetet på teatern har ändå kunnat fortgå under våren, med målet att färdigställa föreställningen innan sommaren. Dalateatern har nu beslutat att spela ett fåtal föreställningar för en begränsad publik i juni. Självklart följs Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Föreställningen spelas utomhus, det kommer som mest att vara 50 personer i publiken och sittplatserna kommer att vara fördelade så att det finns goda förutsättningar för att hålla avstånd.

Omständigheterna och ovissheten kring möjligheten att alls kunna spela för publik har lett till kompromisser och beslut som påverkar sikt och ljud för publikplatserna vid utescenen. Biljetterna kommer därför inte att kosta något, men antalet platser är mycket begränsat och förbokning krävs.

Speldatum:

Torsdag 18 juni kl 19 (fullbokad)

Plats: Utomhusscenen Folkets Park i Borlänge

För att reservera plats:

Skicka ett mail till info@dalateatern.se med namn, telefon, antal önskade biljetter och datum. Ange gärna om du kan flera olika datum.

Platserna kommer att bokas in i turordning som förfrågningarna kommer in och vi kan inte garantera plats.

Du har en reserverad plats först när du fått en bekräftelse från Dalateatern att bokningen är genomförd.

Antalet platser är begränsat och vi kommer inte ha möjlighet att släppa in personer som inte är föranmälda.

 

En saga om förändring, mod, ansvar, makt och drömmar.

I en värld som håller på att förgöras av vattenföroreningar, översvämningar, bränder och katastrofer finns en stad där inget längre växer, utom rykten, frustration, motsättningar, oro och rädsla. Där såddes ett frö av gemenskap. På förbjuden mark, mellan två som gick över gränsen. En saga om en parallell värld och tid. Om en samhällelig kris, skuld och ansvar, mod och drömmar.

Klicka på stora bilden ovan för att spela trailern

Andra sidan är den första föreställningen som tas fram inom Dalateaterns treåriga utvecklingsprojekt Stad och land – i Dalarna och världen som genomförs med stöd av Region Dalarna och Kulturrådet. En nyskriven pjäs utifrån research med ungdomar i Borlänge.

Ungdomsgruppen i Borlänge

Under hösten 2019  startade Dalateatern en grupp bestående av ungdomar från Borlänge som går i åk 9-gymnasiet.
Deltagarna träffas för att arbeta med professionell dramapedagog, dramatiker, regissör, koreograf, musiker och skådespelare för att sedan medverka i den färdiga föreställningen.

Ladda ner pressbilder här

Lyssna på P4-reportage om föreställningen

Titta på SVT-reportage med intervjuer av skådespelare

”modernt, tufft och väldigt relevant!” 4 av 5 teatermasker/Caroline Edman på P4-Radio Dalarna. Lyssna på hela recensionen här. Den börjar på 2.04.35 i programmet.

De många ungdomar som deltar bär [...] en stor del av pjäsen på sina axlar - och lyckas till största delen fenomenalt./Dalarnas Tidningar