FLOCK – scenisk dansfestival 16-17 september

Magasinet och Dalarnas museum, Falun

 

Äntligen kan Falun och Dalarna presentera den sceniska dansfestivalen FLOCK.
En festival som med olika konstnärliga uttryck hämtar inspiration från den kollektiva samvaro som uppstår på ett dansgolv. FLOCK är en festival för den som själv vill dansa, för den som vill se dansverk och för den som bara vill mingla bland dansande människor.

Under två färgstarka höstdagar i september samlar FLOCK koreografer, dansare och musiker från vitt skilda fält och genrer på Magasinet i Falun. Gemensamt är att de alla tar det sociala dansandet som utgångspunkt för sitt konstnärliga skapande. Dansföreställningar, workshops, installationer, samtal, mingel och kokande dansgolv för den som själv vill dansa.

FLOCK presenterar högaktuella Viktor Fröjds Festen, norska Kartellets Kom du ned och hente meg igen, Johanssons Pelargoner och Dans Medelgympa, Ami & Ellikas Om du spelar så dansar jag, Dancing Dots med Olof Misgeld, ljus- och ljudkonstnärerna Jan Carleklev och Sara Lindström Sonotoper samt Daniella Eriksson och Erik Eriksson med verken Ranunculus och Perspectives.

– Upplevelsen av att vara på ett kokande dansgolv har alltid varit en stor inspirationskälla i mitt koreografiska arbete. Att dela den ordlösa upplevelsen av tid, rum och rörelse med andra kroppar. Genom FLOCK ville jag skapa en mötesplats för konst som på olika sätt, och genom olika sceniska uttryck, tar sin utgångspunkt i den upplevelsen säger Anna Öberg, initiativtagare till FLOCK.

FLOCK är ett samarbete mellan Folkmusikens hus, Anna Öberg, Dalateatern, Magasinet och Dalarnas museum. FLOCK – en dansfestival för den som längtar efter att möta scenisk dans i social tappning!

Mer info: folkmusikenshus.se/flock
Kontakt: Lotta Johansson, Lotta.johansson@folkmusikenshus.se 0707-280411
Anna Öberg, info@annaoberg.se 073-0398125

Pressmeddelande för nedladding

FLOCK – scenisk dansfestival 16-17 september