Dalateatern söker

Attributör/Rekvisitör tillika turnerande tekniker till Dalateatern

Vi söker

Vi söker en erfaren attributör/rekvisitör som även fungerar som turnerande tekniker.
Tjänsten är tillsvidare med start 1 december 2019, eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Du kommer att få arbeta med en dynamisk och framgångsrik teaterverksamhet och vara med om att utveckla Dalateaterns produktioner för att möta framtidens utmaningar. Vi erbjuder dig ett kreativt jobb i en kreativ miljö.

Dalateatern
Länsteatern i Dalarna är en turnerande teater som spelar i länets 15 kommuner, på turné och på våra två fasta scener i Falun. Där finns också vårt kansli och våra verkstäder. Dalateatern har ett 30-tal anställda och producerar 4-6 egna pjäser per år för vuxna och barn/ungdomar. 50% av vår verksamhet är för barn och unga. Vi arrangerar också gästspel från andra ensembler och teatrar.

Det här får du arbeta med
Vi erbjuder dig ett varierat jobb med många utmaningar inom scenkonsten. Du kommer att arbeta nära såväl externa scenografer och regissörer, som våra interna avdelningar och har som uppgift att göra idé till verklighet. Kreativitet och samarbete är nyckelord och du ingår i vår tekniska avdelning som består av scen-, ljud- och ljustekniker, kostymmästare, attributör/rekvisitör samt maskör. Då Dalateatern turnerar i länet med i stort sett alla våra produktioner kommer du som rekvisitör även att fungera som turnerande tekniker. Detta innefattar inlastning, bygge, riv, packning och utlastning tillsammans med övriga tekniker vid föreställningar på såväl större teatrar som mindre bygdegårdar. Det kan bli långa arbetsdagar, men övernattningar förekommer sällan.

För att du ska trivas hos oss har du

  • vana av att leta och anskaffa rekvisita, såväl analogt som digitalt.
  • relevant utbildning i tillverkning av attribut.
  • god materialkännedom och kan beräkna materialkostnad och tidsåtgång.
  • hantverkskunnande och behärskar tillverkning i stort som smått med både traditionella och moderna metoder.
  • vana att planera ditt arbete och koordinera det med andras.
  • ett lösningsorienterat förhållningssätt och är van vid självständigt arbete.
  • kontakter och ett nätverk med andra kollegor.
  • erfarenhet av teaterproduktion och behärskar löpande underhåll av ateljé och förråd.
  • B-körkort.

Detta värderar vi högt
Som person är du strukturerad och har lätt för att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet (produktionen och teatern). Du är uppfinningsrik och hittar vid behov okonventionella lösningar. Du är lugn, trygg och kontrollerad i stressade situationer. Du tar ansvar för din uppgift, har lätt för att arbeta tillsammans med andra människor och gillar utmaningen med att jobba i processer.

Dalateatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varaktighet, arbetstid
Tillsvidare, 100%.
Tillträde 2019-12-01, eller enligt överenskommelse.
Provanställning i 6 månader praktiseras.

Så här gör du om du är intresserad
För ytterligare information, teknisk chef Mikael Horvath 023-777 607, 070-555 08 10, mikael.horvath@dalateatern.se

Facklig representant Teaterförbundet, Representant för teaterförbundet: Fredrik Jansson 023-777 612, fredrik.jansson@dalateatern.se

Ansökan med personligt brev och meritförteckning skickas via e-post senast 2019-10-10 till marica.hallgren@dalateatern.se

Välkommen med din ansökan.

www.dalateatern.se

Vi undanber oss förfrågningar från annonsförsäljare och rekryteringsföretag.