Dalateatern söker

Vi söker en kommunikationsansvarig

Om Dalarna

Dalarna är ett kulturlän med högskola, världsarv och vildmark. Bar boende i stad, by eller på landet. Falun – Borlänge bildar tillsammans ett område med 120 000 invånare. Här finns högskola, symfoniorkester, museum och världsarvet Falu Gruva, ett nöjesliv med gott om evenemang och restauranger. Här finns bra tillgång till daghem, skolor och annan omsorg. Naturen är nära med alpin skidåkning, miltal av skidspår och långfärdsskridskoåkning i världsklass inpå knuten vintertid. Goda kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Om Dalateatern

Dalateatern är en av Sveriges 21 länsteatrar. Vår vision är  ”Dalateatern ska vara en plats för vår tids angelägna samtal”. Vårt uppdrag är att spela teater för vuxna samt barn och ungdomar i Dalarna. Vi är en turnerande teater som spelar i Dalarnas 15 kommuner, men också på våra fasta scener i Falun. Dalateatern producerar 4-6 egna föreställningar per år. 50% av vår verksamhet är riktad till barn och ungdomar. Vi arrangerar också gästspel från andra ensembler och teatrar. Dalateaterns kansli och verkstäder finns i Falun.

Om dig som söker jobbet

Som kommunikationsansvarig arbetar du i en kreativ och händelserik verksamhet. Du har det strategiska marknasföringsansvaret för Dalateaterns verksamhet. Du ansvarar för att utveckla och stärka Dalateaterns varumärke mot befintliga och nya kundgrupper. Likaväl som du arbetar strategiskt, trivs du med att utföra operativa arbetsuppgifter.

Du har hög kompentens i digital såväl som traditionell marknadsföring och kommunikation.

Du är en vass skribent och kan hantera både formell och säljande text. Du är driven och självgående och har förmågan att hantera flera arbetsuppgifter samtidig och jobba mot deadlines.

Du har ansvaret för press- och mediabearbetning och är drivande i det utåtriktade arbetet på teatern.

Du delar Dalateaterns värdegrund och vision och förstår också vikten av att teatern tillhör hela Dalarna.

Som ansvarig för kommunikationsavdelningen har du goda ledaregenskaper; du är drivande, entusiasmerande och stimulerar till nytänkande. Du har ett inkluderande arbetssätt, hög integritet och är prestigelös.

Formella krav
  • Akademisk utbildning med inriktning på marknadsföring/kommunikation. Flerårig erfarenhet av liknande arbete.
  • Utbildning/erfarenhet av digital kommunikation
  • Goda arbetsledande egenskaper.
  • Körkort
Meriterande
  • Tidigare erfarenhet från värdegrundsbaserad verksamhet.
  • Tidigare erfarenhet från kulturbranschen.
  • Tidigare erfarenhet från politiskt styrd organisation.
Om tjänsten

Tjänsten är heltid och tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Dalateatern strävar efter att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla. Vi välkomnar sökande med varierande bakgrund.

Tillträde 13 augusti 2018.

Skicka din ansökan med personligt brev och meritförteckning till marica.hallgren@dalateatern.se senast 27 april 2018.

Frågor besvaras av teaterchef Lisa Hugoson lisa.hugoson@dalateatern.se, 023-777 610 eller nuvarande befattningshavare Ann-Katrin Ekström 070-666 75 52. Facklig företrädare för Teaterförbundet Fredrik Jansson fredrik.jansson@dalateatern.se, 023-777 612.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

 

Kostymmästare med ateljéansvar

Vi söker

Vi söker en erfaren kostymmästare som kan ta ansvar för vår ateljé.
Tjänsten är tillsvidare med start 13 augusti 2018.

Vi erbjuder dig

Du kommer att få jobba med en dynamisk och framgångsrik teaterverksamhet och vara med om att utveckla Dalateaterns produktion för att möta framtidens utmaningar.

Dalateatern

Länsteatern i Dalarna, är en turnerande teater som spelar i länets 15 kommuner, på turné och på våra två fasta scener i Falun. Där finns också vårt kansli och verkstäder. Dalateatern har ett 30-tal anställda och producerar 4-6 egna pjäser per år för vuxna och barn/ungdomar. 50 % av vår verksamhet är för barn och unga. Vi arrangerar också gästspel från andra ensembler och teatrar. www.dalateatern.se

Det här får du arbeta med

Vi erbjuder dig ett varierat jobb med många utmaningar inom scenkonsten. Du kommer jobba nära kostymdesigners och har som uppgift att göra idé till verklighet. Och som ateljéansvarig ansvarar du för både ateljén och kostymförråd. Detta innefattar även kostymunderhåll under spelperiod samt eventuell utlåning av kostym till andra verksamheter.  Du ingår i vår tekniska avdelning där vi tillsammans genomför och förverkligar många produktioner. Avdelningen består av scen-, ljud- och ljustekniker, kostymmästare, rekvisitör samt maskör.

För att du ska trivas hos oss

Du har för tjänsten relevant utbildning i herr och damskrädderi.
Du har tillskärarutbildning eller god erfarenhet av tillskärning.
Du kan självständigt översätta en kostymskiss till en färdig scenkostym genom att arbeta med mönsterkonstruktion, tillskärning, provning och sömnad.
Har vana att planera och leda tillverkande team.
Har god materialkännedom och kan beräkna materialkostnad och tidsåtgång.
Har kunskap inom färgning och patinering.
Har god verktygs- och maskinkännedom.
Du är en skicklig hantverkare och behärskar tillverkning i stort som smått med traditionella och moderna metoder.
Har vana att arbeta med dekortyger
Har erfarenhet av teaterproduktion
Du behärskar löpande underhåll av ateljé och förråd.
Har erfarenhet av teaterproduktion
Du har kontakter och ett nätverk med andra kollegor.
Du är lösningsorienterad och van vid självständigt arbete.
Du har B-körkort.

Detta värderar vi högt

Som person är du strukturerad och har lätt för att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet (produktionen). Du är uppfinningsrik och hittar okonventionella lösningar. Du är lugn, trygg och kontrollerad i stressade och pressade situationer. Du tar ansvar för din uppgift och har lätt för att arbeta tillsammans med andra människor. Och du gillar utmaningen att jobba i processer.
Vi erbjuder dig ett kreativt jobb i en kreativ miljö.

Dalateatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Provanställning 6 månader praktiseras.

Så här gör du om du är intresserad

För ytterligare information, teknisk chef Mikael Horvath 023-777 607, 070-555 08 10, mikael.horvath@dalateatern.se

Facklig representant Teaterförbundet, Representant för teaterförbundet: Fredrik Jansson 023-777 612, fredrik.jansson@dalateatern.se

Varaktighet, arbetstid
Tillsvidare, 100%, Tillträde 2018-08-13

Ansökan i form av personligt brev och meritförteckning skickas med e-post senast 6 maj 2018 till marica.hallgren@dalateatern.se

Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.