Dalateatern söker

Teaterchef

Vill du skapa och tillgängliggöra angelägen scenkonst för barn och vuxna i hela Dalarna, samt utveckla infrastrukturen för dans i länet? Dalateatern söker Teaterchef för tidsbegränsat uppdrag på 6 år, med placering i Falun.

Länsteatern i Dalarna är en turnerande teater som spelar i länets 15 kommuner och på våra två fasta scener i Falun. Där finns också vårt kansli och våra verkstäder. Dalateatern har ett 30-tal anställda och producerar 4–6 egna pjäser per år. Vi arrangerar också gästspel som dans, cirkus, barnteater och soppteater från både fria kulturproducenter och andra teatrar. Alla invånare i Dalarna är vår målgrupp och 50% av vår verksamhet är riktad till barn och unga. Den unga publiken erbjuds alltid en dramapedagogisk reflektion i direkt anslutning till teaterupplevelsen. Dalateatern har sedan 2019 även länets scenkonstfrämjande funktioner anställda i organisationen, där scenkonstkonsulent och verksamhetsutvecklare dans ingår.

Befattningen

Som teaterchef på Dalateatern har du konstnärligt och ekonomiskt ansvar för teatern, med uppgift att leda och utveckla verksamheten. Teaterchefen rapporterar till styrelsen. För befattningen krävs att du har erfarenhet av att självständigt driva konstnärlig projektverksamhet eller en konstnärlig institution med vad det innebär av arbetsgivar-, ekonomi-, och personalansvar.

Vidare krävs ett starkt intresse för och kännedom om kultursektorn och engagemang för kulturpolitik. Du drivs av visionen att erbjuda teater och dans som känns angelägen för invånarna i Dalarna. Du har förståelse för att människor runt om i länet har olika premisser och förutsättningar för att komma till teatern.

Som person är du målinriktad och entusiasmerande, med förmåga att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du har goda ledaregenskaper och förmåga att upprätthålla ett bra arbetsklimat. Du är både lyhörd och utåtriktad och förstår vikten av såväl internkommunikation och att skapa förtroende i samarbete med andra.

Vi söker dig som har:
  • dokumenterad erfarenhet av att arbeta som chef/ledare inom kultursektorn, företrädelsevis scenkonsten.
  • ett brett och aktivt nätverk som är relevant för tjänsten.
  • god kännedom om och erfarenhet av teaterns och dansens olika processer.
  • förståelse för både den konstnärliga processen och behovet av praktisk styrning.
  • gedigen erfarenhet från personalledande roll med budget-, arbetsmiljö- och resultatansvar.
  • god förmåga att tänka och arbeta både långsiktigt, med utvecklingsfrågor och med daglig arbetsledning.

 

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Dalateatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varaktighet, arbetstid

Tidsbegränsat uppdrag på 6 år, med placering i Falun.

Heltid.

Kvälls- och helgarbete förekommer.

Tillträde

2021-05-03 eller enligt överenskommelse

Ersättning

Fast lön

Kontaktpersoner vid frågor om tjänsten

Håkan Frank, styrelsens ordförande: moderathakan.frank@hotmail.se 076-815 44 37

Lisa Hugoson, teaterchef: lisa.hugoson@dalateatern.se 070-637 51 29

Facklig representant, Teaterförbundet avd.19: Fredrik Jansson: fredrik.jansson@dalateatern.se 023-777 612

Så här ansöker du

Ansökan med personligt brev, meritförteckning och två referenser med kontaktuppgifter skickas via e-post med referens: ”Teaterchef” senast 2020-11-04 till marica.hallgren@dalateatern.se

Välkommen med din ansökan. www.dalateatern.se

Vi undanber oss förfrågningar från annonsförsäljare och rekryteringsföretag.