På scen

Hösten 2018

På scen

Svårast är det med dom värdelösa

Av Rasmus Lindberg
Regi: Karin Kickan Holmberg
Medverkande:  Jonas Franksson, Anna Granquist, Hugo Emretsson, Marie-Thérèse Sarrazin
Dramapedagog: Malin Byman

Mamma lämnar sin rullstolsburne son Hektor för att gifta sig med en ny kille. Hektor vill hämnas. Det finns bara ett hinder i vägen. Ett funktionshinder. Han får en personlig assistent; Minna, en charmig, hopplös figur. Men det som började som enkel vedergällning kompliceras av en svårare kärlekshistoria.
Med humor och värme vill vi tända empatifacklor i publiken och bredda begreppen längtan och frustration. Om alla fick plats i världen oavsett funktionsbeskaffenhet, skulle tolerans och acceptans underlätta allas våra liv.

Spelas för skolor i Dalarna, årskurs 7 till 9.

Vi spelar 33 föreställningar för skolpublik på Fryshuset i Borlänge, Engelbrektsgatan 36.
Några av dessa kan du se tillsammans med skolklasserna. Dessutom har vi två offentliga föreställningar under vecka 44, på höstlovet.

 

Jonas Franksson som spelar Hektor i pjäsen intervjuades i P4:
”Det som blir intressant dramatik det handlar ju om att få livet att fungera. … Den fördelen som jag har som rörelsehindrad skådespelare det är att jag inte behöver arbeta nånting på hur min kropp inte ska fungera utan jag kan verkligen lägga krut på hur ska det fungera – och det är den kampen som på något sätt blir dramatiskt intressant.”

Lyssna på hela intervjun . Den börjar 2:01:25 in i programmet

 

Hitta hit

Engelbrekstgatan 34.
Ingång vid gaveln mot stora parkeringen.

På scen

Tredje Rikets fruktan och elände

av Bertolt Brecht
Regi Thomas Müller

med Mala Kyndel, Jon Karlsson, Caroline Rendahl, Nils Granberg, Yngve Sundén och Jakob Norin

I en väv av text och musik får vi gripande berättelser om civilkurage och moral, andlöst spännande, både komiskt och skräckfyllt. Vad händer när man inte vågar lita på sin man, sin granne – eller inte ens sitt eget barn? Rädsla, misstro och förräderi som tränger in i alla samhällsskikt skapar ett förgiftat  vardagsklimat. Kärlek, längtan och drömmar krossas. Men här finns också vardagshjältar som vågar se längre än till den egna ytterdörren.

Från samlade dagstidningar, dagliga observationer och ögonvittnesrapporter skapade Bertolt Brecht från 1937 ,under sin exil i Danmark, små självständiga scener under titeln ”Tredje Rikets Fruktan och elände”.

Läs mer om pjäsen

Frågor kring pjäserna?

Kontakta:

Malin Byman, auktoriserad dramapedagog
malin.byman@dalateatern.se
Tel. 023-777 621

Elin Callmer, auktoriserad dramapedagog
elin.callmer@dalateatern.se
Tel. 023-777 622

Mats Höjer, producent
mats.hojer@dalateatern.se
Tel. 023-777 611